Vigyázzunk egymásra! A gyermekek tábla erre figyelmeztet

gyermekek tábla

A KRESZ nemcsak a közlekedésről szól, hanem a biztonság megőrzéséről is. A gyermekek tábla ennek a legfőbb célnak a fontos eszközét jelenti.

A KRESZ táblák egy része olyan jeleket visel magán, amik közvetlenül az emberi élet védelmére figyelmeztetnek. A gyermekek tábla is ilyen tábla, amin jól láthatóan kettő, gyermeket formázó alak szerepel piros keretben. Egy ilyen táblát látva még azok is tisztában vannak a piktrogram jelentésével, akik a KRESZ tanulással nem foglalkoztak.

A gyerekek tábla arra figyelmeztet, hogy a tábla környezetében gyermekek közlekednek, így a járművel arra járóknak fokozott figyelmet kell tanúsítaniuk. Kerékpár úton vagy garázs bejárata előtt is gyakran kap helyet ilyen tábla, de bárhol fel lehet állítani, ahol indokolt a kihelyezése. A közlekedőknek jelzi, hogy az átlagosnál éberebbek legyenek.

A közúti táblákat forgalmazó webáruházunkban a horganyzott és fa lemezből készült változata is elérhető ennek a KRESZ táblának. Több méretben kínálunk minőségi táblákat kerékpárúthoz.

 

Új hozzászólás