A síneknél sorompó nélküli vasúti átjáró tábla jelzi a veszélyt

Sorompó nélküli vasúti átjáró tábla

A sorompó nélküli vasúti átjáró tábla egy különösen rizikós területre hívja fel a figyelmet. Az átkelésre minden közlekedőnek fokozott figyelmet kell fordítani.

A közúti közlekedés elfogadott szabályok szerint zajlik. A szabályokra kihelyezett jelzések hívják fel a figyelmet. Minden,  a forgalomban résztvevőnek ismernie kell ezeket a jeleket és be is kell tartania őket.

Az átjárók kiemelt veszélyzónának számítanak, mert a síneken közlekedő vonatok útjába kerülő emberek és járművek nem kerülhetnek ki győztesen egy száguldó vonattal történt ütközésből. Az átkelés helyszínén a sínek és az árjáró mindkét oldalán táblákat helyeznek ki.

A sorompó nélküli vasúti átjáró tábla a veszélyt jelző táblák kategóriájába sorolható. Ahol ilyen táblát lát a közlekedő, ott arra figyelmezteti a jelzés, hogy az átjáróhoz nem tartozik semmilyen sorompó vagy fénysorompó sem.

Bizonyos átjáróknál található fénysorompó. Ebben az esetben a táblát ki kell egészíteni egy kisebb táblával, ami a fénysorompó meglétére utal.

Új hozzászólás