Burkolatjel-festék: milyen típusok léteznek?

Burkolatjel-festék

Burkolatjel-festékből többféle is beszerezhető, amelyek más-más tulajdonságokkal rendelkeznek; az alábbiakban ezeket vesszük górcső alá.

burkolatjel-festékek közös jellemzője a kiemelkedő tartósság és a jól-láthatóság, ezeken túl azonban már az alaptulajdonságaikban is különböznek. Háromféle változat kapható webáruházunkban fehér, illetve sárga színben, és különböző előnyökkel bírnak a felhasználás szempontjából.

Az oldószeres burkolatjel-festék a leghagyományosabb típus, melynek jellemzői megegyeznek egy szokványos oldószeres festékével. Minimális keverésre van szükség a felhordás előtt, a száradása pedig megegyezik a más, hasonló típusú festékekével. A felhordása szórópisztollyal, festőhengerrel, vagy speciális útfestő berendezéssel lehetséges betonra, illetve aszfaltra.

A hidegplasztik burkolatjel-festék fő jellemzője, hogy rövid a "száradási" ideje: a bekeveréstől számított 15 percen belül lehet csak felhasználni, mivel ennyi idő alatt keményedik ki. Ennek köszönhetően alkalmas olyan útszakaszokon a burkolatjelek javítására, amelyeken a forgalmat nem, vagy nem sokáig lehet megállítani. A felhordása egyszerű, hiszen akár kézzel is megoldható, de speciális berendezés is használható hozzá.

A thermoplasztik burkolatjel-festék egy por állagú, hőre lágyuló anyag, ami szintén alkalmas a forgalomtól nem, vagy csak rövid ideig elzárható útszakaszokon történő felhasználásra, de a kikeményedési ideje jóval rövidebb: mindössze 3-5 perc. A thermoplasztik burkolatjel-festék tartós, ellenáll az időjárás viszontagságainak és az UV-sugárzásnak, a bele keverhető fényvisszaverő gyöngyöknek köszönhetően pedig az éjszakai láthatósága is kiemelkedő. A felhordása speciális eszközöket igényel.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a burkolatjel-festékek iránt, tekintse meg webáruházunk kínálatát, válasszon, majd rendeljen mindössze néhány kattintással, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel, vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Új hozzászólás