Leterhelő talpak a tábláknak: a betontuskók

betontuskó

Az előregyártott betontuskó a forgalomtechnikai eszközök közé tartozik. Mi ez az elem és hogyan segíti a biztonságos közlekedés megteremtését?

A KRESZ táblákkal mindenhol találkozhatunk, ahol a forgalom szabályozáshoz szükség van az általánosan elfogadott közúti jelzésekre. A táblákat többféle módon is lehet rögzíteni a kijelölt helyükre. Vannak olyan táblák, amiket akár falra is vagy tartószerkezetre ki lehet helyezni, de a legáltalánosabb a horganyzott tartóoszlopra történő rögzítés. Az oszlopokat a földbe áshatják, így tökéletesen stabil helye lesz a KRESZ táblának. Amikor pedig szükséges, el is lehet távolítani.

Az oszlopok nem csak a földbe kerülhetnek

Bizonyos helyeken nincs mód arra, hogy a földbe kerüljön a táblát tartó oszlop vége. Milyen opció marad a földbe ásáson kívül? Ilyenkor jut szerep a leterhelő talpaknak. Ilyen talpat kerek vagy szögletes formában is gyártanak, például műanyagból. A leterhelő talpak közé sorolhatóak az előregyártott betontuskók. A beton pozitív tulajdonságait használták ki a tervezők, amikor ilyen anyagból alkottak tuskókat. Egy ilyen elem képes arra, hogy megtartsa az oszlopot és a rajta lévő táblát is ott, ahol biztonságos kihelyezésre van szükség.

A betontömb átlagos súlya 60 kilogramm, szögletes formában készül, lapos alsó résszel, hogy minél stabilabb talpat tudjon nyújtani az oszlopnak és a táblának. A betontömb tetején található a kerek nyílás, ahová a horganyzott tartóoszlopot kell helyezni. A betonnal körülfogott oszlop ezután már nem tud sem elfordulni, sem pedig eldőlni, még a hevesebb időjárásnak is kiválóan ellenáll.

A KRESZ táblák végleges vagy ideiglenes kihelyezéséhez többféle leterhelő talpat is forgalmazunk a webáruházunkban. A forgalomtechnikai eszközök teljes skálája megtalálható a termékkínálatunkban, akár több méretben is. A kedvező árakért sem kell máshová mennie, csak rendeljen online és mi hamarosan szállítjuk az eszközöket! Amiből esetleg nem rendelkezünk éppen raktáron lévő termékkel, azt is igyekszünk minél rövidebb időn belül beszerezni.

Új hozzászólás