Röviden a burkolatjel festékekről

burkolatjel festék

Útépítéshez, útjavításhoz és felújításhoz szüksége lehet burkolatjel festékre. A közúti táblák, festékek és egyéb eszközök tőlünk beszerezhetőek.

A burkolatjel festék megvásárlása előtt néhány dolgot tisztázni kell. A burkolatjelekkel különböző környezetben találkozhatunk. Nem csak az autópályán van rájuk szükség, ugyanúgy felfestik őket a sportpályák, parkolók vagy a kerékpárutak burkolatára is.

burkolatjel festékekből több típus létezik, ezekből az alapján kell választani, hogy hová kerül majd a burkolatjel, milyen környezetben használják, milyen anyagfelületre festik és várhatóan mekkora lesz az igénybevétele a felületnek. A szakszerűen elkészített jelek megbízhatóan támogatják a biztonságos közlekedést.

Meg tudjuk különböztetni a burkolatjeleket az alapján, hogy állandó vagy ideiglenes céllal kerülnek az aszfalt vagy a beton felszínére. Az állandó burkolatjeleket festékkel festik fel, az ideigleneseket általában csak ragasztják, így könnyebben el lehet őket távolítani. Az előbbiek fehér színűek, az utóbbiak pedig sárga színt kapnak.

A burkolatjel festékeknek három, alapvető típusát használják a szakemberek, ha festésre kerül a sor. Az egyik a meleg-vagy thermoplasztik festék, a másik a hidegplasztik festék, a harmadik pedig az oldószeres festék. A tehrmoplasztik festék jellemzően nem tartalmaz oldószert és por alakban készül, amit hevítéssel hoznak festésre kész állapotba. A hidegplasztik burkolatjel festék kétkomponensű, vegyi folyamat következtében válik belőle festésre kész anyag. Végül az oldószeres festéket is használják mind aszfaltra, mind pedig beton burkolatra, amit elég kikeverni és aztán festeni vele.

A burkolatjel festék alkalmazása az előírások szerint a megfelelő hőmérsékleten, ideális páratartalomnál  és időjárási körülmények között történjen. Gép és kézi eszközökkel is fel lehet vinni a festéket, ami száradás után a keresztirányú és hosszirányú burkolatjeleket is igényesen, tartósan jeleníti meg.

Tartós és minőségi terméket tud rendelni tőlünk kedvező áron.

Új hozzászólás