Nem mindegy, hogyan kerül a burkolat festék a burkolatra

burkolat festék

A közlekedésbiztonságra a burkolat festék használata is hatással van. A festés elkészítésének megvannak a maga szabályai és módszerei.

Üres burkolat nélkül a közlekedés egy szempillantás alatt káoszba fulladna. A jelekre nemcsak a közlekedési táblákon, hanem az utak burkolatán is alapvető szükség van. Az útra festett jelek segítenek abban, hogy a közlekedés minden résztvevője be tudja tartani a vonatkozó szabályokat.

Szabályos festés a burkolaton

A jelek felfestése kettő , alapvető szempont mentén történik. Egyrészt figyelembe kell venni az aktuális szabályozást, másrészt az aktuális útügyi műszaki előírásokat is szem előtt kell tartani. A szabályok szigorú kritériumokat tartalmaznak arra nézve, hogy nézzen ki egy útburkolati jel és hogyan készüljön el. Az előírások a közutakra, bizonyos magánutakra egyaránt vonatkoznak, de nem jelentenek kivételt a vasúti átjárók sem.

A jelek tervezése és a kivitelezése is az előírásokat követi. A jelek alakja, mérete, színe, valamint az elrendezése is úgy készül, hogy a közlekedésben egyértelműen segíteni tudja a szereplőket. Ez azt is jelenti többek között, hogy egyértelműen azonosítható jelek felfestésére van szükség, amik optikailag nem lehetnek megtévesztőek. Egyértelműen azonosítható és értelmezhető jelzésekkel kisebb az esélye a baleset kialakulásának.

A megállási és az előzési látótávolság is szerepet játszik egy jel felismerhetőségében. Nappali fénynél és éjszakai látási viszonyok között is azonosíthatóak legyenek a közlekedők számára. Fehér, fényvisszaverő, szennytaszító, tartós burkolat festéket használnak erre a célra.

Az útburkolati jelek felfestéséhez gyakorlat, szakértelem egyszerre szükséges. Ezek a készségek azonban mit sem érnek, ha nincs meg a megfelelő eszköz is a burkolatjel elkészítéséhez a szakemberek kezében. A festék beszerzése nem igényel időt és minőségben sem hagy kívánnivalót maga után a termék, ha hozzánk fordul. Minden típusú burkolatfesték megtalálható a webshopunkban, amit jelenleg is használnak útburkolat festéshez. Intézze a festék beszerzését egyszerűen, keressen minket bizalommal!

 

Új hozzászólás